Çocuklarda obezitenin çok sık görüldüğünü belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin Koçan, “Çok küçük yaşlarda karaciğer yağlanması ile kolesterol yükselmesiyle baş etmeye çalışan çocuklar artık polikliniklere çok sık başvuruyor. Eğer çocuğunuz kronik göbek yağlanması yaşıyorsa büyüme gelişmesi açısından da problem yaratır. Göbek bağlanması büyüme hormonunu baskıladığı için boy uzamasının ve sağlıklı büyümenin de önüne geçmektedir” dedi.

Çocuklarda obezitenin arttığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin Koçan, çocuklarda obezitenin neden arttığıyla ilgili konuştu. Koçan, “En büyük etkenlerden birisi kötü beslenme ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının yanında yetersiz fiziksel aktivitedir” ifadelerini kullandı.

Koçan şu ifadeleri kullandı:

“Çocukların evlerde, bilgisayar, tablet ve televizyon, cep telefonu gibi elektronik aletlerle vakit geçirip hareketsiz kalması çok büyük bir problem oluşturmaktadır. Bunun yanında paketlenmiş, abur cubur dediğimiz gıdaların tüketiminin çok fazla beslenmelerinde yer almasıyla sağlıklı gıda tüketiminin reddi başladı. Özellikle çocuklar sebze tüketiminde çok yetersiz. Bunun yanında büyüme gelişme açısından protein yönlü beslenme çocuk gelişiminde çok büyük rol oynamaktadır. Bu gıdalar, balık, et, tavuk, yumurta gibi gıdalardır. Özellikle kahvaltıda yumurta tüketmek ve tavuk, balık vb. besinlerin öğlen ya da akşam yemeğine katılması gerekiyor.”

“Boy uzamasının ve sağlıklı büyümenin de önüne geçiyor”

Çocukların eskisi gibi sokaklarda vakit geçirmediğini söyleyen Beykent Üniversitesi Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin Koçan, “Bisiklete binmek, yürüyüş yapmak, sevdiği bir spor dalını desteklemek ve yapmasını sağlamak gerekmektedir. Eğer çocuğunuz kronik göbek yağlanması yaşıyorsa büyüme gelişmesi açısından da problem yaratır. Göbek bağlanması büyüme hormonunu baskıladığı için boy uzamasının ve sağlıklı büyümenin de önüne geçmektedir. Bu anlamda mutlaka doktor ve diyetisyen iş birliğine başvurmak gerekmektedir” dedi.

Share:

administrator

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir