10’uncu mezuniyet törenini gerçekleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) 92 bölümünden 5 bin 40 yeni mezun verdi. İki ayrı günde gerçekleştirilen törende üniversiteye bağlı birçok fakülte, enstitü ve yüksekokul mezunları kep attı.
Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Burhan Aykaç ve Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli yaptı. Daha sonra bölümler halinde sahneye çıkan gençler diplomalarını aldı.
“ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN EĞİTİM KALİTESİNE SAHİBİZ”
Rektör Prof. Dr. Burhan Aykaç, “Hem öğrenciler, hem öğrencilerin anne babaları için, hem üniversiteler için mezuniyet günleri en mutlu günlerdir. Gururluyuz ve mutluyuz. Yükseköğretimde önemli bir yere sahibiz. Öğrencilerimizi iyi yetiştiriyoruz ve onların çok başarılı olacaklarına inanıyoruz. Üniversitemiz genç bir üniversite olmasına rağmen 54 bölümü akredite edilmiş, uluslararası standartlara uygun bir eğitim kalitesine sahip bir üniversite. Öğrencilerimizin yolu açık, şansı bol olsun” diye konuştu.
“BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK”
2018–2019 eğitim öğretim yılında uluslararasılaşma adına kısa zamanda çok büyük işler başardıklarını belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, “Sürdürülebilirlik prensibi doğrultusunda kaliteye çok önem veriyoruz. Hedefimiz üreten bir nesil yetiştirmek. Bu suretle öğrencilerimize birçok alanda destekte bulunuyoruz. Hayata geçirdiğimiz Uçan Araba, Elektrikli Araba, Eczamatik gibi projelerimizle ülkemize katma değer sağlamanın peşindeyiz. Dünyada olmayan yeniliklerin peşindeyiz” dedi.
“CİDDİ YATIRIMLAR YAPTIK”
2018–2019 yıllarının üniversite için başarılarla dolu bir yıl olarak geçtiğini ifade eden Akreditasyondan ve Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nail Öztaş, “Dünya üniversitesi olma hedefimiz doğrultusunda birçok alanda ciddi yatırımlar yaptık. Çok önemli sonuçlar elde etmeye başladık. Her şeyden önce, birinci olarak mekân yatırımımızdan toplam 285 bin metrekarenin üzerinde yeni kapalı alan ilave ederek, kampüsümüzü Türkiye’nin öğrenci başına en fazla kapalı alanı olan 3’üncü üniversitesi haline getirdik. Bu bizim birinci başarımızdı. İkinci olarak, insan kaynaklarımıza çok ciddi yatırım yapıyoruz. Geleceğin üniversitesi olabilmek için. İnsan kaynağı olmadan, nitelikli insan olmadan bir şeyler başarabilmemiz mümkün değil. 1200’e varan personeli ile İstanbul Gelişim Üniversitesi çok iyi bir kadro kurmuş durumda. Bu sene yeni 1000’nin üzerinde başvuru arasından kadromuza katılacak olan uluslararası akademik personel seçimimiz devam ediyor” diye konuştu.
Araştırmaya yatırım yaptıklarını belirten Öztaş, “2017 yılının patent başvuru şampiyonuyuz. 2018 yılının Türkiye 2’ncisiyiz. Tüm bu çabalarımızın sonuçlarını almaya başladık. Dünya sıralamalarında tırmanmaya başladığımız gibi dünyanın en saygın yükseköğrenim derecelendirme ve sıralama kuruluşlarından Times Higher Education’ın (THE) yılın uluslararasılaşma stratejisi değerlendirmelerinde 7 üniversiteyle birlikte ülkemizi temsilen tek üniversite olarak finale kalmayı başardık” dedi.