Beykent Üniversitesi 25’inci yılında, Türkiye’nin önde gelen iletişim bilimcisi Prof. Dr. Ünsal Oskay’a ithaf ettiği kitabı yayınladı. İletişim Fakültesi’nin hazırladığı kitap, “Hakikat Ötesi Çağda İletişim” adını taşıyor.

İletişim dünyasından yirmi altı bilim insanın yazılarının yer aldığı “Hakikat Ötesi Çağda İletişim” adını taşıyan ve e-kitap olarak da okurların yararlanabileceği kitap, vefat ettiği 17 Ekim 2009 yılına kadar Beykent Üniversitesi’nde görev yapan iletişim bilimcisi Prof. Dr. Ünsal Oskay’a ithaf edildi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Makal, yayınlanan kitapla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin düşünce gündemine, toplum bilim ve iletişim bilimine girilmesini sağlayan yapıtlarıyla, öğrencilerine adanmış akademik hayatıyla ve heyecan dolu kişiliğiyle hatırlayacağımız Prof. Dr. Ünsal Oskay adına, ölümünün 13’üncü, üniversitemizin ise kuruluşunun 25. yılında saygı ve şükran duygularımızı ifade etmek amacıyla bir “armağan kitap” yayımlamaktan daha iyi bir düşünce olduğunu sanmıyorum.  Onu en çok sevindirecek olan, yapılabileceklerin belki de en küçüğü olan bu kitabın, meslektaşları ve öğrencilerinin yazıları ile hazırlanmış olmasıdır. Eğer yaşasaydı son yıllarda sıklıkla gündeme gelen Post-truth, hakikat-ötesi kavramı tartışmalarına, hakikatin çarpıtılması ya da hakikat arzusunun yitimi olarak tanımlayan farklı görüşlere onun da kendine özgü analitik katkılar sağlayacağını tahmin ediyorum. “

Öğr. Üyesi Prof. Dr. Veysel Batmaz kitapta yer alan yazısında ise, “Ünsal Hoca, Türkiye’de çok az rastlanır bir akademik yapıya sahipti. Bu az rastlanırlık bugün de geçerli. İletişim bilimini kurduğu halde biliminden çok felsefesini yaptı. Açılımlar kazandırmak, sorgulamak, şaşırtmak ve şaşırmak onun yaptığı birçok edimin bazılarıdır. Ders anlatmayı sevdiği kadar, ders anlatmayı sevdirten bir hocaydı.” düşüncesini açıklar.

Çoğunluğu “hakikat ötesi” kavramına, “Hakikat Ötesi Çağda İletişim” başlığına ilişkin farklı yazılardan oluşan, genç akademisyen ve tüm iletişim öğrencileri için güncel bir kaynak olması beklenen kitabın editörleri Dr. Öğretim Üyesi Merve Çelik Varol ve Dr. Öğretim Üyesi Canan Eyigün oldu.

Share:

administrator

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir